МАР МЕДИКА ДОО е основана во 2018 година како 100% македонска инвестиција. Сертифицирано е за одгледување медицински канабис и производство на масло од канабис за медицинска употреба.
Се наоѓа во индустриската зона Куманово - Македонија, со исклучително поволна позиција во однос на инфраструктурата:

  • До автопатот „Пријателство“
  • Во непосредна близина до царинските складишта и транспортните компании
  • Пристап до високо квалификувана работна сила, како и неквалификувана работна сила
  • Блиску до гасни и енергетски инсталации
  • Незагадена природна околина и услови
single-post-right