dentada-logo
page-title-bg

Масло со THC

protetika

THC е најпсихоактивното и најопојното соединение од медицинскиот канабис. Всушност маслото со THC е помоќно и од обичниот цвет во зависност од тоа како е направено, т.е со која концентрација и квалитет. Затоа и при неговото прочистување со фракциона дестилација, се работи под посебни услови и технолошки процеси, притоа водејќи сметка за компонентите кои се одвојуваат од него, заради спречување на формирање на несакани продукти, кои би се добиле во финалното масло, а кои би делувале непријатно врз човековиот организам. 
Прочистено и полно со микс од други природни компоненти, кои не се опасни за човековиот организам, има широк спектар на делување и помага при:

 

  • Анксиозност и депресија
  • Глауком
  • Несоница
  • Намален апетит
  • Мускулен спазам
  • Гадење и повраќање
  • Секаков вид на болки
  • Намалување на равојот и растот на канцерогените клетки
  • Поттикнување раст на коскени клетки
  • Намалување на нивото на шеќер во крвта
итн.